لیست اختراعات سيداحمد مهاجري
در اين اختراع با استفاده از تركيب اورسوداكسي كوليك اسيد ليكوپن موجود در رب گوجه فرنگي استخراج و خالص سازي شد. ساختار ليكوپن استخراج شده به كمك روش طيف بيني رزونانس مغناطيس هسته اي(NMR) تاييد شد. به كمك روش اسپكتروفتومتري UV و HPLC ميزان خلوص محصول در طول موج هاي مختلف مورد ارزيابي قرار گرفت. و با محصول ليكوپن از شركت سيگما (شماره Lot: 110M5164V) مقايسه شد. نمونه استخراجي فاقد ناخالصي و ميزان خلوص آن حداقل سه برابر محصول سيگما بود.
تاكنون بيشترين شكل دارويي مورد استفاده در بيماري هاي چشمي به صورت قطره هاي چشمي بوده است اما بسياري از داروهاي چشمي در پايه قطره هاي چشمي نامحلول بوده و يا در غلظت درماني براي بافت چشم تحريك كننده هستند، از طرفي قطره هاي چشمي دوام كمي بر روي بافت چشم دارند واين مسئله به دليل مدت كم تماس دارو با چشم است و قسمت اعظم دارو به همراه اشك از محل خارج مي شود(كمتر از 7 درصد داروتوسط چشم جذب ميشود و بقيه اتلاف ميشود). لذا بايد به طور مداوم از قطره هاي چشمي استفاده شودكه اين امر براي بيمار دشوار بوده و در اغلب موارد دستور مصرف دارو توسط بيمار رعايت نمي شود، ازاين رو جايگزين كردن سيستم دارو رساني جديد كه طولاني مدت در تماس با چشم بوده و دارو را تدريجي آزاد كند ضروري به نظر مي رسد. لنزهاي تماسي چشمي در اين خصوص ميتوانند مفيد واقع شوند و لذا مطالعه و ساخت لنزهاي مذكور مي تواند در معرفي يك سيستم نوين دارورساني براي چشم مفيد باشد. بدين منظور با بهره گيري از روش قالب گيري تزريقي ميتوان داروي چشمي مورد نظر را حين توليد لنز داخل آن قرار داد تا نهايتا با قرار گرفتن بر روي چشم به تدريج آزاد گردد. استفاده از روش قالب گيري تزريقي و طراحي اينسرت هاي فلزي قابل تعويض در قالب مربوطه، امكان بارگيري دارو حين توليد لنز و نيز توليد لنز هاي متنوع با ابعاد مختلف را با تعويض اينسرت هاي مذكور ميسر مينمايد. در طرح حاضر سطح تماس دو نيمه قالب پليمري تزريقي، در حداقل ممكن تعبيه گشته است(تقريبا تماس خطي است) تا جدايش لنز از قالب پس از پخت راحت تر گشته و باعث پارگي آن نشود و نيز براي تغذيه مواد مونومري و جبران انقباض حين پليمريزاسيون يك فضاي تغذيه در قالب در نظر گرفته شده است، همچنين ضخامت جداره هاي دو نيمه قالب حداقل ممكن در نظر گرفته شده است تا بتواند حين پخت و پليمريزاسيون با اشعه uv به راحتي اشعه را از خود عبور دهد.
در اين تحقيق رسپتور پليمري كلوزاپين به روش ملكولار ايمپرينتيگ سنتز شد. از متاكريليك اسيد (MAA) بعنوان منومر عاملي و از اتيلن گليكول دي متاكريلات (EDMA) بعنوان منومر اتصال دهنده استفاده شد. پليمريزاسيون در دو محيط كلرفرم و تتراهيدروفوران و با نسبتهاي مختلف كلوزاپين به MAA انجام شد. آزمايشات جذب سطحي نشان داد كه بيشترين تمايل اتصال به كلوزاپين مربوط به پليمري است كه در محيط كلرفورم و با نسبت مولي 1/5 ، متاكريليك اسيد / كلوزاپين سنتز شده بود. در آزمايشات جذب سطحي از آناليز Scatchard براي مطالعه اتصال كلوزاپين به اين پليمر استفاده شد. نتايج نشان دهنده وجود دو نوع رسپتور (تمايل بالا و تمايل اتصال پايين) در پليمر بود. ثابت تفكيك (kD) براي رسپتورهاي با تمايل بالا14.5μM و براي رسپتورهاي با تمايل پايين322μM بدست آمد. كوچك بودن KD در رسپتورهاي با تمايل بالا نشان دهنده تمايل اتصال زياد آنها براي كلوزاپين و قابليت آنها براي جداسازي اين دارو از ساير مولكولها بود. بنابراين از اين پليمر براي استخراج كلوزاپين از سرم استفاده شد. روش استخراج فاز جامد براي جداسازي كلوزاپين از سرم كاليبره شد. از پليمر ايمپرينت شده بعنوان فاز ثابت، از استونيتريل بعنوان حلال شستشو و از متانل حاوي 20 درصد تري فلورواستيك اسيد بعنوان حلال پاك كننده (eluent) استفاده گرديد. درصد بازيافت در اين روش استخراج بيشتر از 88% بود. عملكرد انتخابي پليمر براي كلوزاپين در مقايسه با داروهاي فلوكستين ، ديازپام و فني توئين بررسي و نشان داده شد كه رسپتور پليمري سنتز شده در اتصال به كلوزاپين بسيار انتخابي عمل مي كند. نتايج بدست آمده مويد ااين بود كه سنتز رسپتور پليمري كلوزاپين با موفقيت انجام شده و مي تواند اين دارو را بطور انتخابي از سرم استخراج نمايد.
در اين تحقيق با استفاده از اتانول 80 درجه و در دماي 5- درجه سانتي گراد و روش كريستاليزاسيون كروسين از سرگل زعفران استخراج گرديد. با كمك روش اسپكتروفتومتري UV و HPLC ميزان خلوص اين محصول در طول موجهاي مختلف مورد ارزيابي قرار گرفت و با محصول كروسين آلفا از شركت فلوكا و نمونه سرگل زعفران مقايسه شد. نمونه استخراجي فاقد هرگونه ناخالصي بود و ميزان كروسين آن بيش از 13 برابر محصول فلوكا بود. همچنين نشان داده شد كه محصول فلوكا كروسين آلفا نبوده و كروسين تام است. نيز داراي ناخالصيهايي است كه در نمونه استخراجي ديده نمي شود. ميزان خلوص كروسين تام در نمونه استخراجي بالاتر از 97% بود. بدين ترتيب روش فوق يك روش ساده و كارآمد در استخراج كروسين تام از زعفران مي باشد.
موارد یافت شده: 4